Îngrijirea vârstnicilor semi-independenți – Ce presupune?
Bătrânețe ușoară, fără griji și fără povara activităților de zi cu zi este visul oricărui vârstnic. Pentru vârstnicii semi-independenți, acest lucru este posibil în cadrul centrului Elite Senior, unde personalul calificat se va ocupa de toate activitățile de rutină pentru părintele sau bunicul internat. Asta înseamnă că rezidentul nu trebuie să își mai facă griji pentru spălatul vaselor sau al hainelor, mersul la cumpărături, gătitul sau mersul la doctor și nici pentru facturi sau alte lucruri ce îi îngreunează viața.
Viața într-un cămin de bătrâni este mai ușoară, datorită ajutorului pe care rezidenții îl pot primi la orice oră din zi și din noapte, pentru orice problemă. Nimic nu se compară cu siguranța de a ști că persoana dragă are mereu pe cineva la dispoziție să o ajute și că este îngrijită la standarde înalte.
Ca acasă, dar mai bine
La Elite Senior rezidenții se bucură de camere spațioase cu lumină naturală, paturi confortabile și podele anti-alunecare, dotări moderne cu TV cablu, internet și telefon.
Starea fizică, energia și atmosfera în care locuiește pot influența psihicul unui vârstnic, de aceea prezența într-un cămin de bătrâni, curat și confortabil, alături de persoane de vârstă apropiată, îi va îmbunătăți moralul. Posibilitatea de socializare, de participare la jocuri sau activități de grup, chiar și mâncatul alături de alte persoane contează enorm pentru cineva de vârstă înaintată.
Fiecare rezident primește cea mai bună îngrijire și este asistat în toate activitățile la care are nevoie, de la îmbrăcat, la igienă sau deplasare și mâncat. Personalul nostru este răbdător și înțelegător și îi va oferi persoanei dragi respectul și atenția de care are nevoie pentru a trece prin fiecare zi cu optimism, demnitate și efort minim.
Mai mult timp pentru sine
Pentru că toate celelalte griji dispar atunci când devii parte din comunitatea Elite Senior, tot ce rămâne este timp liber pentru odihnă, prietenie, pasiuni și sănătate. Dacă sănătatea le permite, vârstnicii se pot implica în activitățile recreative organizate în centru: jocuri de societate, activități recreative și de stimulare cognitivă și emoțională, mersul la cinematograful interior sau să își urmeze propriile pasiuni sau hobby-uri: desen, pictură, lucru manual.
Alimentație personalizată
Activități de rutină și care ne pot părea neînsemnate durează mai mult la o persoană vârstnică, ceea ce înseamnă că îi vor consuma mai multă energie. O alimentație echilibrată și pliată pe nevoile personale va contribui la alungarea oboselii, îmbunătățirea moralului și la sentimentul general de satisfacție.